ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppåt på Stockholmbörsen – utbombat bränslecellsbolag rusade

  • Foto: Patrick T Fallon/Bloomberg

Torsdagen blev en munter historia på Stockholmsbörsen som tog ett tydligt kliv uppåt. På bolagsnivå steg investmentbolaget Kinnevik 3,9 procent när e-handelsbolaget Zalando, Kinneviks största innehav, rapportrusade. 

När dagens handel summerades var Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index upp 0,7 procent medan OMXS30 steg 0,8 procent. 

Bland OMXS30-bolagen gick Kinnevik i bräschen för uppgången med ett lyft på 3,9 procent följt av medicinteknikbolaget Getinge som steg 2,7 procent och tobaksbolaget Swedish Match som ökade 2,6 procent. 

I andra änden av spektrumet hittar vi gruvbolaget Boliden som backade 1,9 procent, stålbolaget SSAB som tappade 1 procent och verkstadsbolaget ABB som sjönk 0,3 procent. 

Sportboksleverantören Kambi har ingått ett exklusivt långsiktigt sportboksavtal med Penn National Gaming i Nordamerika. Aktien rusade med 10 procent. 

Bland de lite mindre bolagen rusade medicinteknikbolaget Ortivus med 24,2 procent utan att ha presenterat några nyheter. 

Det First North-listade bränslecellsbolaget Myfc nya vd Peter Friedrichsen har köpt aktier i bolaget för 250.000 kronor. Aktien rusade med 88 procent. 

Sedan årsskiftet är aktien dock fortfarande ner 46,5 procent och under de senaste två åren har aktien rasat drygt 95 procent. Förra veckan redovisade Myfc en omsättning på 0 kronor under det andra kvartalet 2019 medan rörelseresultat uppgick till minus 107 miljoner kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer