ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppåt på Nordens börser – Draghi och Trump gav stöd

De nordiska börserna utvecklades i positiv riktning under tisdagen. Samlingsindexet Vinx 30 stärktes 1,3 procent till nivån 930. 

Stöd kom i första hand från konjunkturkänsliga bolag i spåren av att Mario Draghi signalerat att det kan komma att behövas mer stimulans om inte utsikterna för euroområdet förbättras. Ytterligare börsbränsle hämtades från president Donald Trump, som twittrade att han och Kinas dito Xi Jinping kommer att ha ett enskilt möte vid G20-mötet i Japan, något som också Kina bekräftade.

I Köpenhamn var OMXC25 upp 0,9 procent till nivån 1.139.

I toppen av index hittades mjukvarubolaget Simcorp, som steg 3,5 procent efter att ha meddelat om ett licensavtal med en koreansk regeringsinstitution, skrev Ritzau.

Uppgången i Köpenhamn dämpades emellertid i viss mån av medicinteknikbolaget Ambu, i spåren av att bolaget sänkt sina prognoser både för innevarande och nästa räkenskapsår. Aktien föll 14,2 procent.

Danske Bank tappade samtidigt 4,2 procent. 

OBX-indexet i Oslo adderade 1,2 procent till 802.

Flera av oljebolagen gick uppåt under tisdagen, samtidigt som oljepriset steg kraftigt. På eftermiddagen hade Brentoljan avancerat med omkring 3 procent.  

IT-tjänsteföretaget Tieto har lagt bud på norska Evry och avser bilda företaget Tietoevry. På Oslobörsen lyfte Evry 16,4 procent till 35:80 norska kronor.

Helsingforsbörsens OMXH25-index stärktes 1,7 procent till 3.939.

Neste var ensamt bolag i negativt territorium under tisdagen med en nedgång på 0,2 procent. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer