ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppåt i Stockholm men svagare än Europa – bettingsektorn förlorare

Kurserna på Stockholmsbörsen steg under tisdagen men utvecklingen var ändå svagare än på de ledande Europabörserna. Regionen fick stöd av förhoppningar om att en ny nedstängning av den amerikanska statsapparaten ska kunna undvikas. På bolagsfronten var bettingsektorn i fokus efter flera rapporter och branschnyheter.

Vid stängning var OMXS30-indexet upp 0,5 procent samtidigt som breda OMXS hade ökat 0,4 procent.

Utvecklingen var sämre än ledande Europaindex, som överlag noterades högre efter uppgifter om att politikerna på andra sidan Atlanten nått en preliminär överenskommelse om gränssäkerhet, som därmed kan innebära lättnad från ytterligare nedstängning av den amerikanska statsapparaten i slutet av veckan.

Utöver detta indikerade Vita huset på måndagen att ett handelsavtal mellan USA och Kina verkar närma sig i de pågående förhandlingarna i Peking.

Spelbolagsunderleverantören Net Ent redovisade sjunkande siffror och har sett en trög start på 2019. Samtidigt försenas lanseringen i Pennsylvania. Aktien backade 12 procent. 

Den nederländska senaten har under tisdagen debatterat införandet av ett nytt licenssystem. Läget är osäkert och en omröstning i frågan väntas först nästa vecka. Men efter kompromisser tycks Betssons och Kindreds verksamhet i landet vara hotad. Betsson backade 1,7 procent och Kindred 3,2 procent. Leo Vegas backade samtidigt 3 procent efter en svagare delårsrapport än väntat.

Bland storföretagen avancerade Autoliv 3,5 procent i linje med stark fordonsutveckling på Europabörserna. Även Volvo gick starkt och steg 2,1 procent.

Specialistläkemedelsbolaget Moberg Pharma steg hela 36 procent under hög omsättning efter att ha kommit med bokslut, meddelat försäljning av verksamheten för receptfria produkter för 1,4 miljarder kronor samt ingått ett exklusivt licensavtal med Bayer avseende kommersialiseringen av nagelsvamppreparatet MOB-015 i Europa.

Kredithanteringsföretaget Hoist, som i höstas drabbades av skärpta riskvikter på förvärvade förfallna fordringar, sänker sitt avkastningsmål samt vinsttillväxtmål. Hoist fjärde kvartal var svagt, anser Pareto som tror på större estimatnedrevideringar. Aktien tappade 17 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer