ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Dagens vinnare och förlorare

Uppåt för Millicom och Husqvarna – Odd Molly tappar

Stockholmsbörsen handlas tydligt upp på måndagen, bland annat sedan även Kina kommit med positiva signaler om att ett första handelsavtal med USA är på väg. Toppen på OMXS30 är verkstads- och industritung med uppgångar för Volvo, SKF, SSAB och Atlas Copco.

Vinnare:

Telekomoperatören Millicom stiger med 3,2 procent efter att Di:s Richard Bråse sett köpläge och en potentiell 40-procentig uppgång i aktien. Aktien handlas under stor omsättning på måndagsförmiddagen och är Stockholmsbörsen näst mest omsatt aktie.

”Alla som laborerar med multiplar från närliggande bolag som friaren Liberty Latin America eller America Movil på  Millicoms operativa kassaflöde och rörelseresultat inser att det finns en betydande potential och att det är fullt rimligt med kurser på över 600 kronor per aktie. Det är 40 procent upp räknat på dagens kurs. Någon gång måste Mauricio Ramos strategiska fokus börja synas även i aktiekursen”, skriver Bråse bland annat.

Husqvarna lanserar ett nytt sparprogram för att spara 150 miljoner kronor per år och förbättra lönsamheten. Totalt kommer Husqvarna att skära ner på runt 150 tjänster globalt, inklusive i Sverige. Aktien stiger marginellt, 0,4 procent, på nyheten.

Hexagon stiger med 1,8 procent utan kända nyheter, Hittills i år är aktien upp med 30 procent.

Hanza Holding stiger med 4,8 procent sedan det rapporterats att storägaren och styrelsens vice ordförande Gerald Engström ökat sitt innehav i bolaget.

Förlorare:

Odd Molly tappar 9,4 procent efter att ha stigit våldsamt i förra veckan, efter nyheten att fastighetsprofilen Ilija Batljan går in som storägare i bolaget.

På OMXS30 ligger Swedish Match i botten med en nedgång på 0,5 procent på den stigande börsen. Även Match är upp med 30 procent hittills i år, något mer än börsen i sin helhet.

First North-handlade medicinteknikbolaget Mentices kvartalsrapport blev en besvikelse och tillväxtmålet för 2019 kommer inte att nås. 

Oscar Properties tappar 0,9 procent sedan det framkommit att bolaget missade deadline för att betala räkningen på 592 miljoner till Stockholms stad för Gasklockanprojektet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer