ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Upp på Europabörserna, men råvarubolag tyngde i London

De ledande börserna i Europa steg under tisdagen. På eftermiddagen kom uppgifter om att ett avtal mellan Storbritannien och EU närmar sig. Samlingsindexet Stoxx 600 steg 1,2 procent. 

I London var FTSE 100-indexet upp måttliga 0,1 procent, då råvarubolag tyngde index. Fresnillo sjönk 3,8 procent då guld- och silverpriset försvagades, medan stålbolaget Evraz var ned 3,3 procent. 

Bättre gick banksektorn efter signaler om att ett brexitavtal kan vara nära. Lloyds och Royal Bank of Scotland var upp över 5 procent. 

I Frankfurt handlades DAX-indexet upp 1,2 procent, trots att Wirecard rasade 13 procent. Det tyska finansteknikbolaget tyngdes av en artikel i Financial Times där tidningen åter kommit med anklagelser om korruption, något som Wirecard vid upprepade tillfällen nekat till.

Uppåt var det däremot för Deutsche Bank som steg nästan 3 procent. Även de stora fordonstillverkarna gick starkt.  

Bland övriga bolag sjönk stålgrossisten Klöckner, en konkurrent till svenska BE Group, efter att ha vinstvarnat för helåret 2019. Aktien tappade drygt 7 procent.

Parisbörsens CAC 40-index steg 1,1 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer