ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Unga flyr Stockholm - första negativa siffran sedan 2005

Fler personer flyttar från Stockholms län till andra delar av landet än tvärtom, skriver Dagens Nyheter.

Enligt byggkoncernen Veidekke, som presenterar en rapport med statistik från Statistiska centralbyrån (SCB), fick Stockholm under det tredje kvartalet i år ett negativt flyttnetto för första gången sedan 2005. 68 personer fler lämnade länet än vad som flyttade dit.

Visserligen ökar befolkningen totalt i Stockholmsområdet. Men det beror på att det föds fler personer än vad som dör och att fler personer flyttar in från utlandet.

”Men den stora skillnaden mot tidigare är att inrikes inflyttning är negativ och nu är den negativ i hela regionen – inte bara i Stockholms stad”, säger Lennart Weiss, kommersiell direktör på Veidekke och medförfattare till rapporten, till tidningen.

Av de som lämnade Stockholmsregionen var 70 procent mellan 20 och 34 år. Veidekke drar slutsatsen att utflyttningen beror på att bostäderna är för dyra i Stockholmsområdet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer