ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Ulf Kristersson: M kan samtala med alla partier

  • Partiledarna Jimmie Åkesson (SD) och Ulf Kristersson (M). Foto: TT

Moderaterna kan samtala med alla partier men kommer inte att bilda något nytt block i den svenska politiken. Det skriver partiledaren Ulf Kristersson i ett inlägg på Facebook. Han utesluter dock ett regeringssamarbete med Sverigedemokraterna.

Det kommer efter att KD:s partiledare Ebba Busch Thor tidigare i veckan meddelat att partiet kommer att samtala med alla partier, inklusive Sverigedemokraterna, för att söka stöd för sin politik.

Ulf Kristersson skriver att M ”i varje läge” kommer att arbeta för att Sverige ska få en borgerlig regering.

Moderaterna kommer inte avstå från att driva vår politik i rädsla för att ”fel” partier röstar för den. Vi ska inte ha några påhittade samtalsförbud med demokratiskt valda politiker i svenska politiska församlingar. Där har Ebba Busch Thor helt rätt”, skriver partiledaren.

Han nämner en eventuell försäljning av Telia som ett exempel på när Moderaterna vill använda en majoritet tillsammans med de övriga allianspartierna och Sverigedemokraterna.

Samtidigt utesluter Ulf Kristersson att Moderaterna kommer att bilda ett nytt block i svensk politik eller bilda regering tillsammans med Sverigedemokraterna.

”Moderaterna kommer inte bli del av något nytt ”nationalkonservativt block” i svensk politik eller bilda regering med Sverigedemokraterna. Av den enkla anledningen att våra grundläggande värderingar inte finns där. Och därför tänker vi inte heller särskilt förhandla vår politik med Sverigedemokraterna”, skriver Ulf Kristersson.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer