ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Tysk stålgrossist vinstvarnar för helåret – aktien faller i Frankfurt

Den tyska stålgrossisten Klöckner vinstvarnar för helåret 2019 med hänvisning till en svagare efterfrågan i Europa. Aktien faller på Frankfurtbörsen.

Klöckner sänker nu ebitda-prognosen för 2019. Tidigare spådde stålgrossisten ett resultat i intervallet 180-200 miljoner euro efter att prognosen sänkts i april. Nu revideras intervallet ned ytterligare till 140-160 miljoner euro.

”Justeringen är framför allt driven av negativa effekter på efterfrågan, framför allt i den europeiska fordons- och verkstadssektorn så väl som högre negativa priseffekter än väntat i USA”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Samtidigt meddelar Klöckner att det justerade ebitda-resultatet för det andra kvartalet landar på 51 miljoner euro enligt preliminära siffror vilket är i den lägre delen av den tidigare guidningen.

Det har varit en tuff vår för stålgrossisten som förutom flera sänkningar av helårsprognosen också vinstvarnade för det första kvartalet. Kort efter vinstvarningen levererade Klöckner dock starkare siffror än väntat för fjolårets sista kvartal.

Aktien faller nu drygt 3,9 procent i volatil handeln på Frankfurtbörsen. Som mest var kursen ned med 5,9 procent efter vinstvarningen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer