ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Tysk mediejätte vinstvarnar och miljardinvesterar i ”rörlig bild”

  • Foto: Maurizio Gambarini

Den tyska mediejätten Axel Springer vinstvarnar för helåret 2019 och inför ett åtgärdsprogram för bolagets nyhetsverksamhet. Samtidigt ska bolaget miljardinvestera i rörlig bild. 

Axel Springer, med nyhetsverksamheter som Bild och Die Welt i sitt stall, sänker prognosen för både intäkter och vinst under 2019. Bolagets intäkter väntas nu backa med ”låga till medelhöga ensiffriga procenttal” att jämföra med tidigare prognos om en minskning med ”låga ensiffriga procenttal”, enligt ett pressmeddelande.

Bolagets justerade rörelseresultat väntas komma in ”signifikant under föregående års nivå”, jämfört med tidigare prognos om en nedgång i ”höga ensiffriga procenttal”.

Den sänkta prognosen är främst ett resultat av lägre än förväntade intäkter från nyhetsverksamheten och radannonsering. 

Nu inför bolagets kostnadsbesparingar på 50 miljoner euro, motsvarande drygt en halv miljard kronor, inom nyhetsdivisionen. Neddragningar är att vänta men bolaget hoppas kunna lösa detta med frivilliga avgångar med finansiella incitament samt förtida pensionsavgångar.

Samtidigt ska bolaget investera 100 miljoner euro, drygt 1 miljard kronor, i nyhetsdivisionen under de kommande tre åren. En stod del av investeringen ska gå till en ”live-video-strategi” för tidningen Bild.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer