1515
Annons

Twitter når rekordnivåer efter presentation av nya långsiktiga mål

Foto:Vilhelm Stokstad/TT

Mikrobloggen Twitter presenterar på torsdagen nya långsiktiga mål vilket får aktien att rusa med över 10 procent i förhandeln i USA.

Krisstämning i Sydkoreas chipindustri

Det råder krisstämning i den sydkoreanska chipindustrin, i takt med att ett globalt chipkrig mellan USA och Kina trappas upp, rapporterar Financial Times i ett reportage.

Sydkoreanska chefer och politiker oroar sig för att produktion kommer flytta från landet när flera av nationens stora bolag lockas av skattelättnader och subventioner ämnade för att bygga fabriker i USA. Samtidigt har Kina mot bakgrund av stora statliga stöd fått upp farten i det fält där sydkoreanska bolag länge haft en ohotad plats som världsmakt, inom minneschip.

Minneschiptillverkningen domineras av Samsung, och här finns också bland annat sydkoreanska SK Hynix.

I augusti skrevs en ny lag som ska fungera som ett ramverk för hur den sydkoreanska konkurrenskraften ska stärkas mot USA, Kina, Japan, Taiwan och EU, enligt kommunikationsministern Lee Jong-ho.

”Det här reflekterar att det upplevs råda krisläge i fråga om vår konkurrenskraft på världsscenen”, sade han.

Sydkoreanska bolag har olikt amerikanska, kinesiska och taiwanesiska erhållit mindre skattemässiga förmåner och även lidit av problem med rekrytering, enligt Lee Jong-ho.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera