ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Tvåsiffrigt försäljningslyft för Mercedes-Benz i september

  • Mercedes GLS Foto: Daimler AG

Den tyska biltillverkaren Mercedes-Benz sålde 223.838 fordon under september. En ökning på 10,4 procent jämfört med samma månad året före. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Därmed summerades Mercedes-Benz försäljning under det tredje kvartalet till 590.514 bilar. En ökning på 12,2 procent jämfört med det tredje kvartalet 2018. 

”Vi har bokfört det bästa tredje kvartalet någonsin för Mercedes-Benz. En stark laginsats som vi är väldigt stolta över, speciellt i dess utmanande tider”, säger Britta Seeger, styrelseledamot i Daimler med ansvar för Mercedes-Benz försäljning, i en kommentar. 

Motorn bakom den senaste månadens försäljningslyft var Kina där septemberförsäljningen summerades till 61.664 bilar vilket var en ökning på 12,9 procent jämfört med september 2018. 

Europaförsäljningen summerades i sin tur till 99.092 bilar i september vilket var en ökning på 8,2 procent. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer