ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Tung handelsstart för uppmärksammat vågbolag – tapp på 27 procent

  • Foto: Di

Eco Wave Power gör handelspremiär på First North på torsdagen. Bolaget har lockat tunga investerare inför noteringen men det unika med vågenergibolagets teknik har också ifrågasatts.

Teckningskursen var på 19 kr per aktie och totalt uppgår emissionen till 150 miljoner kronor före transaktionskostnader. En stund efter handeln dragit igång handlas aktien kring 14 kronor. Det motsvarar ett kurstapp på 27 procent.

I början av juli rapporterade Di att det fanns oklarheter kring Eco Waves påstående om att det driver ”världens enda vågenergianläggning som är ansluten till elnätet”. I Spanien finns en annan, större, vågenergianläggning som började generera el till nätet redan 2012 och som fortfarande är i drift.

Eco Wave Power hävdade dock att Di felaktigt pekar ut bolaget för att fara med osanning. Enligt bolagets vd Inna Braverman har oklarheten uppstått när ett engelskt ord har blivit översatt i det prospekt som har gått ut till potentiella investerare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer