ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Trump upprepar anklagelser mot Fed

USA:s president Donald Trump attackerade än en gång centralbanken Federal Reserve under torsdagen. I en intervju med tv-kanalen Fox News sa han att Fed agerar "larvigt".

Federal Reserve gör ett misstag och är för aggressiva. Det sade president Donald Trump i en intervju med Fox News på torsdagen, enligt Bloomberg News.

Presidenten sade även att Fed börjar bli gulliga, "too cute", en term som användas för någon som exempelvis i sportsammanhang försöker överarbeta något. 

"Det är larvigt vad de håller på med", sade han. 

Historiskt har Vita huset avstått från att kommentera Feds agerande av hänsyn till centralbankens självständighet. Det är tredje gången den här veckan som Donald Trump är ute och kritiserar Feds höjningar. På onsdagen sade han att Fed var "loco" (galna) som höjde räntan.

"Fed är vilda. Jag menar, jag vet inte vad deras problem är att de höjer räntor och det är löjligt", sade han då.

Donald Trumps bedömning att Fed för en alltför åtstramande räntepolitik fick analytiker att höja på ögonbrynen då den amerikanska penningpolitiken förblir relativt mjuk trots räntehöjningar.

Det fick också bland annat Internationella valutafondens Christine Lagarde att rycka ut till försvar för Fed-chefen Jerome Powell. Även Bank of England-chefen Mark Carney försvarade under torsdagen sin centralbankskollega och beskrev Jerome Powell som en person som "verkligen förstår" så väl USA:s som världens finansiella system. Det rapporterar tv-kanalen CNBC.

Under intervjun med Fox News sa Trump också att hans tullar mot Kina har stor effekt. De har skadat Kinas ekonomi och att han "har mycket mer att göra". Presidenten sade också att presidentskapet har kostat honom "miljarder".  

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies