ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Handelskriget

Trump twittrar: WSJ har fel om tullar

På fredagseftermiddagen twittrade USA:s president att Wall Street Journals artikel om avtalet mellan Kina och är fel. Speciellt om tullarna. Det är oklart vilket artikel han syftar på men S&P 500-terminen vände ner till rött efter utspelet. 

Turerna kring ett eventuellt ”fas ett”-avtal mellan USA och Kina fortsätter under fredagen.

”Wall Street journals artikel om Kinaavtalet är helt fel, speciellt deras uttalande om tullar”, skrev Donald Trump på Twitter. 

Stockholmsbörsen tog ett tydligt kliv nedåt efter utspel och gick från en uppgång på 0,9 procent till som lägst plus 0,3 procent. Även USA-terminerna gick från att peka på en mindre uppgång på mellan 0,3 och 0,4 procent till minus 0,1 procent. 

Ett par minuter efter börsöppning hade de ledande indexen i USA backat med omkring 0,1 procent. 

Börserna återhämtade sig sedan. Vid 16.00 var Stockholmbörsen upp 0,6 procent samtidigt som de ledande indexen i USA handlades strax över nollan.

Det är oklart exakt vilken Wall Street Journal artikel USA:s president syftar på. På torsdagen rapporterade tidningen bland annat att USA har erbjudit sig att kapa de existerande importtullarna med omkring hälften samt ställa in söndagens tullhöjning. Detta mot att Kina åtar sig att köpa amerikanska jordbruksprodukter. 

Vid 16.00 började Kinas presskonferens om avtalet. Wang Shouwen, vice handelsminister för Kina uppgav att stora framsteg har gjorts med fas ett-förhandlingarna och att parterna är överens om ett avtal – som dock inte är underskrivet ännu. Det fick återigen fart på de globala börserna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer