ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Trump: Fårskallarna på Fed bör sänka räntan till noll

  • Foto: Markus Schreiber

USA:s president fortätter sin kampanj att få Federal Reserve att sänka räntorna. ”Naiva” och ”fårskallar” är två epitet Donald Trump använder för att beskriva Jay Powell och amerikanska centralbanken. 

Donald Trump, som anklagar Federal Reserve för att bromsa ekonomin, skriver i en tweet att Fed bör sänka räntan till noll eller ännu lägre. 

Efter det menar Trump kan USA refinansiera statsskulderna vilket i sin tur skulle trycka ned räntekostnaderna samtidigt som löptiden kan förlängas. Ett unikt tillfälle som går förlorat på grund av ”fårskallar”, enligt Trump. 

Donald Trump har sedan en tid tillbaka ofta uttryckt sitt missnöje med Jay Powell. Efter räntebeskedet i juli, då Powell sänkte räntan med 0,25 procentenheter, vädrade Trump sin besvikelse på Twitter:

”Vad marknaden ville höra från Jay Powell och Federal Reserve var att detta är början på en långsiktig och aggressiv räntesänkningscykel, vilket skulle hålla jämna steg med Kina, EU och andra länder…”, skrev Donald Trump.

”Som vanligt gjorde Powell oss besvikna”, tillade han.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer