ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Trump till attack mot kryptovalutor: ”Baserat på luft”

USA:s president Donald Trump attackerade under natten mot fredagen kryptovalutor som han, via Twitter, skrev kan "underlätta olagligt beteende, inklusive narkotikahandel och annan illegal aktivitet". 

"Jag är inget fan av bitcoin och andra kryptovalutor, som inte är pengar, och vars värde är väldigt volatilt och baserat på luft", skrev han.

I en efterföljande tweet gav han sig på Facebooks föreslagna virtuella valuta "Libra", som han sade inte kommer vara pålitlig. 

"Om Facebook och andra företag vill bli bank måste de söka banklicens och därmed lyda under bangreglering, precis som andra banker båda nationella och internationella", skrev presidenten. 

"Vi har bara en riktig valuta i USA och den är starkare än någonsin, både pålitlig och trovärdig. Den är den dominanta valutan överallt i världen och kommer förbli det för alltid. Den kallas för amerikansk dollar", skrev Donald Trump. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer