ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Trump till attack mot Iran: Regimen förstår bara styrka och makt

  • Foto: Evan Vucci

USA kommer att möta iransk aggression med ”överväldigande styrka”. Det skriver landets president Donald Trump i en serie uttalanden på Twitter på tisdagseftermiddagen.

Presidenten uppger att det iranska ledarskapet inte förstår ord som medkänsla.

”Dessvärre är det enda de förstår styrka och makt och USA är med marginal den starkaste militära styrkan i världen”, skriver Donald Trump.

Utspelet kommer efter att Iran uppgett att det inte längre finns en diplomatisk lösning på krisen sedan USA infört nya sanktioner riktade mot bland annat ayatolla Ali Khamenei på måndagen och flaggat för ytterligare sanktioner mot andra högt uppsatta företrädare för regimen senare i veckan.

Under ett tv-sänt tal på tisdagen uppgav president Hassan Rouhani att Vita huset lider av en ”psykisk sjukdom” enligt nyhetsbyrån Bloomberg.

”Amerikanerna har blivit förvirrade och de gör märkliga saker. Saker som ingen vis person i politikens historia har gjort”, sa presidenten enligt nyhetsbyrån.

I en separat tweet kallar Donald Trump det iranska uttalandet ”mycket okunnigt och förolämpande” och lovar att eventuella attacker mot amerikanska intressen ska mötas med ”överväldigande styrka”.

”Inom vissa områden betyder överväldigande utplånande”, twittrar presidenten.

Tidigare i veckan uppgav Donald Trump att han ställt in en planerad fysisk attack på Iran. Amerikanska medier har dock rapporterat uppgifter om att USA genomfört en cyberattack mot iranska system som kontrollerar landets system för robotar och missiler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer