ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Amerikansk politik

Trump stämmer banker för att hålla sina finanser dolda

  • Foto: Susan Walsh

President Donald Trump har stämt bankerna Deutsche Bank och Capital One Financials för att tvinga dem att hemlighålla uppgifter kring hans finansiella ställning.

I förra veckan kom rapporter att Deutsche Bank stod i begrepp att lämna ut vissa handlingar rörande presidentens finanser på begäran av statsåklagaren i New York, som bedriver en utredning kring Trumps ekonomiska ställning. 

I stämningsansökan, som lämnats in till en domstol på Manhattan, skriver Donald Trumps advokater att ”statsåklagarens utredning syftar till att 'trakassera' presidenten genom att leta igenom varje aspekt av hans personliga finanser, hans affärer och den privata informationen om presidenten och hans familj och snoka rätt på uppgifter som kan användas för att skada honom politiskt.”

Men i ett uttalande på tisdagen vidhåller Deutsche Bank att man kommer att följa lagen och lämna ut den information som man åläggs av domstol att dela med sig av.

Förutom Donald Trump står hans äldsta barn Donald Jr, Eric och Ivanka såväl som Trump Organization och stiftelsen Donald J. Trump Revocable Trust.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer