ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Amerikansk politik

Trump överväger skattesänkningar för att elda på ekonomin

  • Foto: Patrick Semansky

USA är ”mycket långt ifrån en recession”, enligt Donald Trump. Men i Vita huset diskuteras ändå olika åtgärder i syfte att stimulera ekonomin, bland annat en betydande skattesänkning på kapitalinkomster, skriver Wall Street Journal.

På Twitter gjorde presidenten på tisdagen ett stort nummer av hur stark den amerikanska ekonomin är och skickade ut en rad poster som bland annat underströk den historiskt låga arbetslösheten och den robusta konsumtionen. 

Historien om hans betydelse för den framgångsrika amerikanska ekonomin har pekats ut som avgörande för hans chanser att bli omvald som president 2020.

Men det finns också en rad varningstecken i form av inverterad räntekurva, sjunkande BNP-tillväxt, minskade investeringar och en krympande export, skriver WSJ som konstaterar att detta inte är något som Trumpadministrationen officiellt vill tala om.

Samtidigt pågår det diskussioner i Vita huset om skattesänkningar i form av sänkta arbetsgivaravgifter och sänkt skatt på kapitalinkomster.

Dessutom vill Trump se ytterligare stimulanser från Federal Reserve i form av en räntesänkning på 1 procent, över tid.

En så drastisk räntesänkning har inte skett sedan finanskrisen 2008, skriver WSJ.

På frågan om administrationen förbereder sig för en möjlig recession svarade Donald Trump i söndags att han är ”beredd på allting”. Han tillade också: ”Jag tror inte vi får en recession.”

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies