ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Oljeattacken i Saudiarabien

Trump: USA behöver inte Mellanösterns olja

  • Foto: Carolyn Kaster

USA behöver egentligen inte Mellanösterns olja, men kommer hjälpa allierade i området ändå, skriver president Donald Trump på Twitter efter att flera oljeanläggningar attackerats i Saudiarabien under helgen.

"Vi behöver inte Mellanösterns olja och gas, vi har faktiskt väldigt få tankfartyg där, men vi kommer hjälpa våra allierade!" skriver USA:s president Donald Trump på Twitter.

USA delar arvfiende i form av Iran, som av Vita huset pekas ut för attackerna, med sin allierade Saudiarabien. Förhoppningar om att förra veckans besked om att nationella säkerhetsrådgivaren och Iranhöken John Bolton avskedats har efter helgens händelser kommit på skam. 

Tidigare uppgifter om att president Donald Trump var redo att möta sin iranske kollega Hassan Rouhani vid kommande FN-toppmöte i New York har tonats ned och förbytts till uttalanden om att USA "laddat och säkrat" för hämndaktion, enligt en tidigare tweet från Donald Trump. 

Oljepriset steg kraftigt efter nyheten om attackerna, men har givit tillbaka en del av uppgången. Detta efter att Donald Trump på söndagen sagt att han frigjort kapacitet från landets strategiska oljereserv för att täppa igen eventuella utbudsluckor som uppstår.

Vid 14.30-tiden var Brentoljan upp 10,8 procent medan den amerikanska oljan WTI steg 10,2 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer