ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Trots sänkningen av SSAB – Goldman Sachs gillar stålsektorn

Med undantag för svenska SSAB ser den amerikanska investmentbanken Goldman Sachs köpläge i den europeiska stålsektorn. 

Banken pekar på att aktierna handlas till bara 0,3-0,4 gånger det bokförda värdet (P/B), vilket är en historisk bottenkänning.

Det låga inneboende värdet (intrisinic value), gör aktierna aptitliga givet att utsikterna väntas förbättras under andra halvåret på kapacitetsminskningar. Under tisdagen var sektorn upp på spekulationer om att stålefterfrågan kan öka på nya infrastrukturprojekt i Kina.

Goldman Sachs valde i analysen att behålla sin conviction buy på Voestalpine, och neutral för Salzgitter och Acerinox. Samtidigt sänktes SSAB till neutral från köp på grund av pressade stålpriser.

"Grovplåtspriserna har varit en betydande vinstgenerator för SSAB under de senaste tolv månaderna, men de har börjat komma under tryck i det andra kvartalet", skriver bankens analytiker.

SSAB går klart svagare än börsen på onsdagsförmiddagen. Strax efter klockan 10 handlas B-aktien ned 2 procent till 28,8 kronor efter Goldman Sachs rekommendationssänkning.  Samtidigt handlas breda OMXSPI ned 0,4 procent medan OMXS30 har backat 0,5 procent.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies