ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Trendbrott för nyproducerade bostäder – försäljningen ökar

Antalet sålda nyproducerade bostadsrätter på bostadssajten Hemnet ökade i årstakt under det första kvartalet, den första uppgången sedan det tredje kvartalet 2017. Även i Stockholms län syns ett trendbrott, där fem kvartal i rad med sjunkande försäljning från föregående kvartal nu brutits.

Det visar statistik från Hemnet som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

"Det är intressant att notera att vi nu har en ökning på årsbasis i riket och en ökning på kvartalsbasis i Stockholm. Kanske är det ett vårtecken. Vi har hört från branschen att man under en tid jobbat med att justera priserna för att möta marknaden och frågan är om det är det vi nu ser", säger Hemnets talesperson Staffan Tell till Nyhetsbyrån Direkt.

Under det första kvartalet såldes det 4 procent fler nyproducerade bostadsrätter på Hemnet än under det första kvartalet 2018. I Stockholms län minskade försäljningen med 23 procent, men nedgången är mindre än tidigare.

Jämfört med föregående kvartal steg försäljningen med 12 procent i Sverige och 22 procent i Stockholm. Det är första gången sedan det tredje kvartalet 2017 som försäljningen ökade på kvartalsbasis i Stockholm.

"Den samstämmiga bild vi får anekdotiskt är att marknaden för nyproduktion skiljer sig väldigt mycket beroende på var i landet man befinner sig. Stockholm är fortsatt trögt medan det går betydligt bättre i till exempel norra Sverige och Malmö", säger Staffan Tell.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer