1515

Transcendent såg resultatförbättring i kvartalet

First North-listade Transcendent, konsultbolag inom bolagsstyrning, risk och regelefterlevnad, hade ett bättre resultat under första kvartalet i år jämfört med tidigare års säsongmönster.

Innehåll från GoobitAnnons

Svenska bitcoin- och kryptospecialisten BT.CX på väg till börsen

Pär Helgosson, VD på Goobit
Pär Helgosson, VD på GoobitFoto:Bengt Säll, Grey Studio

På rekordtid har bitcoin gått från att vara en missförstådd utmanare till ett seriöst investeringsalternativ och ett komplement till exempelvis aktier och valutor. Då tycker Goobit, som driver den svenska sajten BT.CX, att tiden är mogen för att ta steget till börsens tillväxtlista, Nasdaq First North Growth Market. Goobit var först i Sverige och ett av de första bolagen i Europa att arbeta med kryptovalutor och att börsnotera aktien skapar förutsättningar för att ta bolaget till nästa nivå.

Kryptovalutor, där bitcoin är den mest kända, har gått från att vara något obskyrt, något som tekniknördar satt och höll på med i källaren, till att nu många av de största finansiella institutionerna, internationella företag och stora investerare ser det som en intressant digital investeringstillgång. Genom en börsnotering av bolaget bakom kryptoväxlaren BT.CX tar man klivet in i de finansiella finrummen. 

– Vi har sedan starten för nio år sedan byggt upp en närmast oslagbar erfarenhet inom kryptovalutor och blocktech vilket har lett fram till att vi under våren har kunnat ta konkreta kliv mot börsen, säger Pär Helgosson, VD på Goobit.

Från att utvecklingen inom kryptovalutor tidigare drevs av enskilda individer är det nu finansiella institutioner och företag, som exempelvis Tesla och VISA, samt stora investerare som tagit över och driver utvecklingen i branschen.

– Som partner hjälper vi våra kunder att vara bryggan mellan det traditionella ekosystemet och det nya digitala. Vi märker ett ökat sug från banker, andra finansiella institutioner, företag och investerare som vill förstå hur bitcoin kan bli ett komplement i deras portföljer. Den digitala valutan ses idag som en mycket intressant tillgång och ett komplement till exempelvis pengar, statsobligationer, guld och silver. Bitcoin har gått från att vara en ny global internetvaluta till att bli ett accepterat tillgångsslag, berättar Pär Helgosson.

Bitcoin är på många sätt det nya digitala guldet. Det finns få tillgångsslag som under de senaste 10 åren haft en sådan positiv utveckling som Bitcoin har haft. För att hjälpa sina kunder att handla driver Goobit växlingstjänsten Bitcoin Exchange, BT.CX, och är registrerade hos Finansinspektionen. 

– Vi var den första reglerade aktören i Västeuropa, och vi följer samma regler för penningtvätt som banker och andra finansiella institut. Regleringen är en viktig del i utvecklingen av vår bransch, och en förutsättning för att vår bransch ska bli fullt integrerad och accepterad. Många av de större bankerna och börser driver nu testprojekt för att internt föra över värde och hantera egna digitala tillgångar, så kallade tokens, med hjälp av blockchain-teknik. Vi ser också flera länder som driver projekt för att ta fram egna centralbanksbaserade digitala kryptovalutor, där ligger Sverige långt framme och BT.CX var med och initierade processen hos Riksbanken. Så jag är övertygad om att de digitala valutorna är här för att stanna, säger Pär Helgosson.

Om Goobit

Svenska Goobit är ett av Europas första och Sveriges största bolag inom krypto och bitcoin och grundades 2012. Goobit driver även växlingstjänsten BT.CX. Företaget är registrerat hos FI och följer de regleringar som finns inom EU för penningtvätt. Goobit har sedan starten haft en total omsättning på 1,7 miljarder kronor och har idag cirka 200 000 kunder. 

Läs mer! 

 

Mer från Goobit

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Goobit och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?