ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Toyota slår förväntningarna – men sänker prognosen

Japans största biltillverkare Toyota stärker resultatet med 8,7 procent i det andra kvartalet tack vare fler sålda fordon under perioden. 

Toyota levererar ett rörelseresultat om 741,9 miljarder yen, motsvarande närmare 67 miljarder kronor, i det andra kvartalet, vilket kan jämföras med 682,6 miljarder yen i motsvarande period i fjol. Resultatet är även klart bättre än snittestimatet om 695,4 miljarder yen, enligt Refinitivs analytikerenkät.

Enligt kvartalsrapporten beror det stärkta resultatet på en ökad global fordonsförsäljning och en förbättring vad gäller marknadsföringskostnader.

Toyota sänker dock helårsprognosen för rörelseresultatet till 2.400 miljarder yen från tidigare 2.550 miljarder yen, då biltillverkaren förväntar sig att en starkare valutakurs kommer att tynga. Den nya prognosen kan jämföras med snittestimatet om 2.610 miljarder yen.

Toyota handlas strax efter klockan 6 svensk tid 2,4 procent lägre på Tokyobörsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer