ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Toyota höjer vinstprognosen – aktien stiger

  • Foto: Carlos Osorio

Den japanska biljätten Toyota höjde på tisdagen sin vinst- och intäktsprognos för det innevarande räkenskapsåret som avslutas i mars 2019. Aktien stiger med 2,2 procent på Tokyobörsen. 

På tisdagen var det dags för Toyota att presentera sina senaste kvartalssiffror. Den japanska biljätten redovisade en försäljning på 4.418.928 fordon under räkenskapsåret första sex månader vilket var en ökning på 29.493 fordon jämfört med samma kvartal i fjol. 

Toyotas nettoresultat steg med 28 procent under det andra kvartalet och landade på 585 miljarder yen vilket var över analytikernas prognos på 511 miljarder yen, enligt S&P Global Market Intelligence sammanställning. 

Blickar vi framåt så höjde Toyota även sina prognoser för helåret, som avslutas i mars 2019, och spår nu att nettoresultatet kommer landa på 2.300 miljarder yen vilket kan jämföras med den tidigare prognosen på 2.120 miljarder yen. Intäkterna väntas i sin tur uppgå till 29.500 miljarder yen vilket var en höjning från 29.000 miljarder yen. 

Prognoshöjningen förklaras framför allt av att Toyota nu förväntar sig en svagare yen mot dollarn, men bolaget meddelade även att de än så länge lyckats parera utmaningar på den amerikanska marknaden med aggressiva kostnadsbesparingar. 

Toyota lanserade på tisdagen även ett återköpsprogram där totalt 42 miljoner aktier ska köpas tillbaka, motsvarande 1,4 procent av aktiestocken, för maximalt 250 miljarder yen.

Kvartalssiffrorna fick ett varmt mottagande på Tokyobörsen och vid 06:20 svensk tid var aktien upp 2,2 procent. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer