ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Tonictillverkare rasar efter avslagen försäljningstillväxt

  • Foto: Simon Dawson

Den brittiska tonictillverkaren Fevertree rasar med drygt 8 procent på Londonbörsen efter att bolagets försäljningstillväxt bromsat in under den första halvan av 2019. 

På tisdagen var det dags för Fevertree att presentera sina siffror för den första halvan av 2019. Intäkterna steg med 13 procent till 117,3 miljoner pund vilket kan jämföras med ett försäljningslyft på 45 procent under samma period i fjol.

”Även om vi inte har varit immuna mot det säsongsmässigt dåliga vädret i Storbritannien så har vi stärkt vår marknadsledande position i Storbritannien och har sett ett positivt momentum i Europa och resten av världen”, säger Tim Warrillow, vd för Fevertree, i ett pressmeddelande. 

Fevertrees justerade ebitda-resultat landade på 36,7 miljoner pund vilket kan jämföras med 34 miljoner pund under de första sex månaderna 2018. 

”Medan vi är medvetna om de tuffa jämförelsetalen resten av sommaren i Storbritannien så förväntar sig styrelsen att helåret kommer in i linje med dess förväntningar”, säger Tim Warrillow. 

Siffror mottogs med förskräckelse på Londonbörsen och aktien rasar med 8,5 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer