ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Förre näringslivsministern: Har man inte 50.000 kr ska man inte starta företag

Förre näringslivsministern Björn Rosengren, vars bolag Priority Group är en av årets gaseller, tycker det är relativt enkelt att starta bolag i Sverige. 

Det svåraste, säger Björn Rosengren, är att få förtroende att utveckla ett bolag från början och få folk och banker att investera.

”Men har man en riktigt bra idé och är betrodd och kunnig får man ofta fram kapital. Sen är det tyvärr så att alltför många startar bolag med en dålig affärsidé och har inte koll på hur marknaden ser ut”, säger Björn Rosengren och tillägger att man bör ha pengar när man startar:

”Man kan inte räkna med att staten ska skänka pengar. 9 och en halv bolag av 10 klarar sig inte och det bygger mest på att man inte är tillräckligt bra som entreprenör,”, säger Björn Rosengren. 

De sänkta kapitalkraven från 50.000 kronor till 25.000 kronor ger den gamla näringslivsministern inte mycket för. 

”Jag har lite svårt att förstå det. Ska man starta och driva ett företag och börja anställa folk, då bör man nästan klara av 100.000. Nu är vi nere i 50.000, varför ska vi ned i 25.000? Jag tycker det är lite löjligt” säger Björn Rosengren och avslutar att med att säga att har man inte ens 50.000 kronor, då ska man inte starta ett bolag. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer