ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Thyssenkrupp vinstvarnar, sänker helårsprognosen

Den tyska stålkoncernen Thyssenkrupp sänker sin helårsprognos för justerat ebit-resultat till 1,6 miljarder euro från cirka 1,8 miljarder. Samtidigt väntas nettoresultatet bli 0,1 miljarder euro för samma period.

Det rapporterar Bloomberg News.

Bolaget hänvisar till en pågående kartellutredning relaterad till manipulering av stålpriser och detta har framtvingat avsättningar.

Utöver myndighetsutredningar har Thysssenkrupp bedrivit en egen intern utredning av anklagelserna. Baserat på det som hittills framkommit går det inte att utesluta att "betydande negativa konsekvenser" för bolaget enligt ett pressmeddelande.

Förutom avsättningar för utredningen har Thyssenkrupp beslutat att göra ytterligare avsättningar med hänvisning till kvalitetsproblem i affärsområdet Components Technology. 

Det tillsammans med produktions- och logistikproblem i den europeiska stålverksamheten under det fjärde kvartalet och lägre resultat än väntat inom hissverksamheten gör att det justerade ebit-resultatet för helåret nu väntas bli 1,6 miljarder euro.

Bland Thyssenkrupps stora ägare syns Christer Gardells Cevian, som kontrollerar lite mindre än en femtedel av bolaget.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies