ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Brexit

Theresa May tillbaka till parlamentet på tisdag

Storbritanniens premiärminister Theresa May väntas återvända till parlamentet för ett uttalande om brexitprocessen redan på tisdagen. Men enligt en talesperson för premiärministern parlamentet kommer inte att få rösta i frågan en här veckan som tidigare utlovat.

Theresa May har tidigare lovat att parlamentet ska få rösta om brexit igen i veckan men sedan slutet av förra veckan står det klart att torsdagens planerade omröstning inte längre kommer att vara avgörandet. Istället väntas hon meddela att parlamentet kommer att få rösta om brexitprocessen senast den 27 februari om regeringen inte fått till ett nytt avtal med EU innan dess.

Det är i linje med oppositionspartiet Labours hot om att tvinga fram en ny omröstning om drygt två veckor.

Under måndagen har ett brev från Theresa May till oppositionsledaren Jeremy Corbyn offentliggjorts. Där avvisar hon än en gång Crobyns krav på att Storbritannien ska bli kvar i tullunionen med EU efter utträdet, något en talesperson för premiärministern också upprepat på måndagen.

Det brittiska pundet har bjudit på volatil handel under måndagen, inte minst efter att ny statistik visat att den brittiska ekonomin bromsade ytterligare i slutet av förra året. Vid klockan 13 har den brittiska valutan fallit tillbaka skarpt igen och handlas ned drygt 20 punkter mot både euron och dollarn.

I en sammanställning från nyhetsbyrån Bloomberg ser ekonomer nu en sannolikhet på 30 procent för att Storbritannuien går in i en recession någon gång under det närmaste året. Undersökningen genomfördes innan Bank of England sänkte sina prognoser för tillväxten de närmaste tre åren förra veckan. Tillväxten väntas nu bli 1,2 procent i år, 1,5 procent nästa år och 1,9 procent 2021.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer