ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Tesla stiger på förhoppningar om S&P 500

Elbilstillverkaren Tesla gasade från start efter att en ny styrelseordförande utsetts under torsdagen. Men aktien får också fart av en analys från Macquarie där bolaget bedöms vara moget för att inkluderas i S&P 500.

Efter att ha visat lönsamhet i det tredje kvartalet kan Tesla till slut vara redo att inkluderas i storbolagsindexet S&P 500. Den slutsatsen drar Macquarie-analytikern Maynard Um i en analys som bland annat nyhetsbyrån Bloomberg tagit del av.

Det är en av flera faktorer som ger extra bränsle åt aktien på en annars svag New York-börs. Tesla handlas strax efter klockan 17 svensk tid upp 1,5 procent medan S&P 500 är ned 0,1 procent.

Ett formellt hinder kvarstår i form av att den aggregerade lönsamheten räknat i vinst per aktie ska ha varit positiv i minst 12 månader. Det målet tror Maynard Um att Tesla kan uppfylla under det andra kvartalet nästa år.

"Medan Tesla fortfarande måste bevisa att lönsamheten kan bibehållas tror vi att bolaget kommer att uppfylla detta sista krav", skriver analytikern enligt tv-kanalen CNBC.

Tidigare under torsdagen stod det klart att Robyn Denholm har utsetts till ny styrelseordförande i Tesla efter alla turer kring grundaren och vd:n Elon Musk, vars avgång från ordförandeposten meddelades i september som ett led i en uppgörelse med den amerikanska finansinspektionen.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies