ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Tesla stäms efter dödskrasch med självkörande bil

Biltillverkaren Tesla stäms efter en bilkrasch i mars i år där föraren avled. Det var Teslas Model 3 som var involverad i kraschen och föraren ska ha använt sig av bilens självkörande funktion vid tidpunkten för kraschen, skriver bilnyhetssajten Electrek. 

Familjen stämmer Tesla på över 15.000 dollar och detta är den fjärde personen som har dött efter att ha använt Teslas självkörande system, skriver The Verge.  

Bilen ska ha kört in under ett lastbilssläp på en motorväg i Florida. Efter olyckan inleddes en federal utredning av Teslas självkörningssystem, men utredningen lades ned då inga brister i systemet kunde hittas. 

Enligt advokaten som representerar familjen till den avlidna var olyckan ett resultat av ett defekt självkörningssystem, skriver Electrek. 

Teslas självkörningsteam har haft en stor personalomsättning och Teslas mål om en bruttomarginal för fordonsverksamheten på 25 procent ansågs efter bolagets rapport vara starkt beroende av införandet av helt självkörande bilar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer