ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Tesla fortsätter falla – har lägre börsvärde än Ford

  • Foto: David Zalubowski

Det har varit en tung vecka för elbilstillverkaren Teslas aktieägare i spåren av att bolaget redovisat en större förlust än väntat för det första kvartalet. Aktien backar med omkring 5 procent på fredagen och är nu ner omkring 30 procent sedan årsskiftet. 

Sent på onsdagskvällen svensk tid redovisade Tesla ett justerat resultat per aktie på minus 2,9 dollar per aktie vilket kan jämföras med analytikernas prognos på minus 1,3 dollar enligt Bloombergs sammanställning. Försäljningen landade på 4,54 miljarder dollar vilket även det var under väntade 4,84 miljarder dollar. 

Aktien backade med 4,3 procent på torsdagen och faller ytterligare 5 procent på fredagen. Sedan årsskiftet är aktien nu ner 29,3 procent. 

Åt andra hållet går den anrika biltillverkaren Ford som på torsdagen redovisade en vinst per aktie på 0,44 dollar vilket var över analytikernas prognos på 0,26 dollar per aktie. 

Aktien rusar med 9,7 procent på fredagen vilket innebär att Ford nu har ett börsvärde på 41,1 miljarder dollar och därmed har ett större börsvärde än Tesla för första gången sedan 2 april 2018, enligt Bloomberg. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies