ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

USA-börserna håller andan inför handelssamtalen - Grönt på Wall Street

Efter en halvtimmes handel stiger de amerikanska börserna inför de handelssamtal mellan USA och Kina på torsdagen. Nasdaq stiger 0,6 procent, Dow Jones industriindex handlas upp 0,5 procent medan S&P 500 handlas upp 0,5 procent.

US Steel lämnade strax innan börsöppning en preliminär bedömning över resultatet i det tredje kvartalet. Utfallet väntas bli bättre än siffrorna bolaget lämnade i slutet av september. Aktien stiger drygt 1 procent.

Gruvbolag steg på bred front i torsdagens handel på de europeiska börserna och i USA är Freeport-McMoran upp 2,3 procent.

Detaljhandelskedjan Bed Bath & Beyond rusar drygt 20 procent efter att bolaget utsett Mark Tritton till ny vd. Företaget har varit utan vd sedan i maj.

Delta Air Lines prognoser i delårsrapporten föll inte investerarna på läppen och flygbolaget tappar 4,6 procent i handelsstarten.

PG&E faller 29 procent efter nya turer i den juridiska processen kring den krisande energiaktören.  

Statistik före öppningen visade ett KPI-utfall ungefär i linje med förväntningarna medan antalet nyanmälda arbetslösa var något lägre än förhandstipsen. Det gav något högre USA-räntor och lite starkare dollar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer