1515
Annons

Telenor spår konsolidering och upprepar prognoser för 2020

Foto:Bertil Ericson/TT

Den norska teleoperatören Telenor tror att det kommer att ske konsolidering på flera av bolagets marknader och Telenor självt är villigt att delta om förhållandena är riktiga. 

Minskade böter för Apple i franskt domstolsmål

Apple har fått rätt i sin överklagan mot franska konkurrensmyndigheter och belönas med kraftigt sänkta böter.

Fransmännen bötfällde 2020 den amerikanska it-jätten för konkurrensbegränsande beteende inom distribution och detaljhandel. Boten blev på hela 1,1 miljarder euro eller motsvarande 12 miljarder kronor – rekordhögt för konkurrensbrott i Frankrike.

Men en appellationsdomstol har nu sänkt böterna till 370 miljoner euro eller 4 miljarder kronor.

Apple är trots sänkningen inte nöjt, skriver representanter för företaget till AFP. ”Vi anser att beslutet borde ha blivit att annullera hela bötesbeloppet och vi förbereder en överklagan till Högsta domstolen”, skriver bolaget i uttalandet.

Anledningen är att det ursprungliga beslutet bygger på företagets agerande för mer än tio år sedan, metoder som man nu slutat med. Det gäller bland annat att Apple ska ha tvingat återförsäljare att hålla priser som låg i linje med bolagets egna i företagets nätbutik.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera