1515
Annons

Telenor sätter nya mål för 2020 till 2022

Norska teleoperatören Telenor ger nya mål för strategiperioden 2020-2022 i ett pressmeddelande som släpps inför bolagets kapitalmarknadsdag som hålls under tisdagen.

Etteplan ger sig – höjer inte budet på Semcon

Finländska Etteplan kommer inte att höja budet på konsultbolaget Semcon på 149 kronor per aktie. Därmed rekommenderar Semcons styrelse aktieägarna att anta Ratos konkurrerande bud på 157 kronor per aktie.

Det var den 23 augusti som Etteplan lade sitt bud på 149 kronor, motsvarande en rabatt på drygt 31 procent jämfört med stängningskursen den 22 augusti. Men det dröjde bara till den 26 september innan Ratos, på konsultjakt höjde budet med ytterligare åtta kronor och det budet vill Etteplan inte matcha.

”Med anledning av det konkurrerande budet tillkännager Semcons styrelse att man rekommenderar ägarna att acceptera det konkurrerande budet och att den tidigare rekommendationen att acceptera Ettaplans bud dras tillbaka, heter det i ett pressmeddelande.

Till saken hör att Etteplan förbundit sig att inte höja sitt bud samt att Semcons största ägare JCE Group förbundit sig att anta Ratos erbjudandet. Med beaktande av att JCE Group kontrollerar 25,9 procent av bolaget är det därför osannolikt att Ettelplan når sin acceptgrad på 90 procent.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera