ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Telenor riskerar skattesmäll på 2,7 miljarder kronor

  • Foto: Bertil Ericson/TT

Telekomjätten Telenor har påförts en extra skattekostnad på motsvarande 2,7 miljarder svenska kronor, enligt beslut från norska skattemyndigheten.

Det meddelar Telenor i ett börsmeddelande. Bakgrunden är ett skattebeslut att underkänna avdrag för förluster som Telenor gjorde 2012 kopplades till bankgarantier man ställt ut åt sitt indiska dotterbolag Unitech Wireless. 

Skattebeloppet väntas vara betalt tredje kvartalet 2019, skriver Telenor, som också meddelar att man är oenig med skattemyndigheten och avser att överklaga skattebeslutet.

Telenoraktien tappade 0,6 procent i Oslo på torsdagen.

Telenor, som etablerade sig i Indien 2008, har enligt tidningen Dagens Næringsliv redan innan skattebeslutet förlorat motsvarande 25 miljarder norska kronor på sina affärer där. Vintern 2012 förlorade Telenor sina licenser för att bedriva mobiltelefoniverksamhet i Indien.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer