ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Teknikhandelskoncernen börjar känna av konjunkturavmattning

Teknikhandelskoncernen OEM ökade omsättningen med 6 procent i det andra kvartalet men vinstlyftet blir inte lika stort. Bolaget börjar nu känna av en konjunkturavmattning.

OEM:s rörelseresultat landade på 90 miljoner kronor under kvartalet, jämfört med 89 Mkr under samma period i fjol. Nettoomsättningen steg samtidigt med 6 procent till 848 Mkr. Orderingången steg med 2 procent till 847 Mkr.

”Den konjunkturavmattning som vi sett i många delar av Europa och som tidigare påverkat efterfrågan i Finland märks nu även i Sverige. Tillväxttalen både för omsättningen och orderingången är lägre än de vi sett under en längre period”, skriver bolagets vd Jörgen Zahlin i rapporten.

Avmattningen av efterfrågan i region Sverige gäller framför allt hos bolagets större enheter. Den lägre omsättningsökningen tillsammans med lägre bruttomarginal ger en negativ resultatutveckling för första gången på 1,5 år.

I region Finland, Baltikum och Kina såg OEM en avmattning redan förra kvartalet.

”Även om nettoomsättning under andra kvartalet ökade med 7 procent jämfört med samma period året innan, kan vi konstatera att även denna region har försämrad resultatutveckling”; skriver OEM om nämnda regioner.

På den positiva sidan sticker Danmark, Norge, Storbritannien och östra Centraleuropa ut, uppger Jörgen Zahlin.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies