1515

Teknikfest på Wall Street gav stark stängning

Storbolagsindexet S&P 500 stängde på den högsta nivån sedan början av oktober förra året. Teknikaktierna ledde uppgången på torsdagen.

Logga in gratis och ta del av Marknadsnytt

Artikeln är en del av vår exklusiva nyhetstjänst Marknadsnytt. Du får enkelt tillgång genom att skapa ett kostnadsfritt konto.

Skapa konto

Har du redan ett konto eller en prenumeration?Logga in


Med Di-konto får du tillgång till:

  • Marknadnytt - Allt som händer på marknaderna, när det händer
  • Nyhetsbrev - Nyheter och beslutsunderlag direkt i din inkorg
  • Bevakningar - Affärkritiska uppdateringar inom dina intresseområden
Innehåll från TRUE Original DocumentAnnons

Så håller ni era dokument säkra till 100 procent

De senaste åren har vår digitala värld blivit allt mer oviss och tvivelaktig. Förekomsten av vinklade nyheter och förfalskade dokument ökar kontinuerligt, vilket har lett till en osäkerhet kring vad som är sant eller falskt. För att stämma i bäcken har det smarta techföretaget TRUE Original Documents utformat en dokumentstandard som är helt omöjlig att förfalska, tappa bort eller förstöra.

Alla individer tillbringar mer och mer tid online, både för social interaktion och för att hantera ärenden och affärer. Medan vår ökade digitala närvaro både har resulterat i ett mer flexibelt och effektivt samhälle samt nya, spännande innovationer, medför den också vissa utmaningar – däribland hur man kan utröna vad som är sant och falskt. 

– De flesta av oss använder samma rutiner för dokumenthantering som vi har gjort i hundratals år. Att förfalska, stjäla eller revidera digitala dokument, bevis, utmärkelser eller certifikat är väldigt enkelt för cyberbrottslingar och kan leda till omfattande problem, både för privatpersoner och för företag. Av den anledningen har vi utvecklat en teknik som gör digitala dokument helt omutbara och verifierbara. Vi sparar metadatan från alla dokument i Ethereum Blockchain och gör dem därmed båda omutbara och mer tillgängliga, säger grundaren Patrik Slettman.

Genererar affärsdata och trafik

Resultatet av TRUE:s metod blir 100 procent säkra dokument som är omöjliga att förfalska och som enkelt kan delas både via sms, email och i sociala medier. Medan detta är oerhört värdefullt i sig, har blockchainsäkrade dokument ännu fler fördelar; varje gång dokumentet visas genereras trafik och affärsdata som kan ses av utfärdaren, som därmed kan se när, var och hur dokumentet visas och delas, samt hur många som har tittat på det. 

– Det är ett värdefullt verktyg för att höja affärsmodeller och individanpassa marknadsföring. Som om det inte vore nog sparar digital dokumenthantering dessutom både arbetstid och pengar; eftersom dokumenten kan genereras och distribueras helt automatiskt kan organisationen istället fokusera på sin kärnverksamhet, säger Patrik.

Reducerar administration och ökar tillit

Ett tydligt kvitto på värdet i TRUE:s blockchainlösning är partnerskapet som företaget inledde med Bolagsverket i somras, för att bygga en verifieringstjänst för företagsinformation och utforma en ny, förtroendeskapande digital infrastruktur för svenska bolag. Andra samarbeten är bland andra Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF), som genom TRUE lanserat ett nytt sätt att säkra sina diplom och certifikat. Bland skolor har Nackademin, FEI och många andra Yrkeshögskolor infört TRUE’s system för att hantera diplom and betyg, medan mediebolaget DI Gasell använder TRUE:s modell för att säkert utfärda diplom och utmärkelser. Det sparar tid genom reducerad administration och genererar ökad trafik, statistik och medvetenhet. 

Baserat på smart-contracts

TRUE:s metod baseras på egenutvecklade smart-contracts, som sparar de digitala dokumentens metadata i Blockchain. Därmed transformeras dokumenten till något mer än dokument varit tidigare; de blir smartare, säkrare och driver trafik. Patrik understryker att lösningen är helt unik i dagens läge.

– Genom att säkra och verifiera dokument med Blockchain kan man omedelbart se om dokumenten har modifierats på något vis. Eftersom läsarna enkelt kan bekräfta huruvida dokumentet är ett original, får de ökat förtroende för avsändaren – något som är affärskritiskt för de flesta företag och ett måste i dagens snabbrörliga värld, avslutar Patrik. 

Läs mer hos TRUE Original Document 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med TRUE Original Document och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?