ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

TC Tech trotsar börsfrossan – rusar drygt 17 procent

  • Foto: Richard Drew/AP

First North-listade TC Tech fortsätter att trotsa börsbaissen och rusar med 17,6 procent på torsdagen. Dagens rally kommer i spåren av att bolaget fått en beställning från en kund i Taiwan. 

Teknikbolaget TC Tech har tagit en ordentlig kursrevansch i veckan efter de senaste årens ras. På måndagen rusade aktien med 70 procent efter att bolaget fått slutgodkännande från en kund i Taiwan, vilket Di tidigare rapporterat om.  

På torsdagen bjöd aktien, trots den allmänna börsfrossa, på ett nytt rally och var halv tre upp drygt 17 procent. Dagens rally kommer efter att TC Tech på torsdagsmorgonen meddelat att bolaget tecknat avtal med samma taiwanesiska kund om leverans av ett andra TCP 150-system. 

"Att kunden i princip omgående efter slutgodkännande av det första systemet går vidare med den andra leveransen visar att det finns ett betydande behov på marknaden att kunna tillverka LGP:er med den marknadsledande kvalitet som TCP 150 levererar. Det är även ett bevis på att vi har lyckats bygga upp ett starkt förtroende under testnings- och intrimningsfasen, samt att vårt system har nått en industriell kvalitetsnivå", säger Alexander Luiga, vd för TC Tech, i ett pressmeddelande. 

Jämfört med fredagens stängningskurs har aktien nu rusat 95 procent. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies