Annons

Taxibolaget pausar i Kalifornien efter anställningskrav – aktien backar

En av taxibolaget Lyfts hubbar i San Francisco, USA.
En av taxibolaget Lyfts hubbar i San Francisco, USA.Foto:David Paul Morris
Lyfts vd Logan Green.
Lyfts vd Logan Green.Foto:AP

Taxibolaget Lyft stänger sin verksamhet i delstaten efter ett regelbeslut som skulle tvinga bolaget att klassa frilansande förare som heltidsanställda. Det meddelar bolaget i ett blogginlägg. Aktien var som mest ner 8 procent efter beskedet men handlades 4,3 procent ner strax innan 19.00.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?