ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Tangiamo Touch föreslår nyemissioner och brygglån – aktien stiger

First North-bolaget Tangiamo Touch föreslår två riktade nyemissioner. Aktien stiger på beskedet.

Bolaget, som är verksamt inom sensorteknologi för touchskärmar, föreslår en riktad nyemission till en krets externa finansiärer samt befintliga aktieägare och en riktad till ledande befattningshavare inom Tangiamo Touch. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den första nyemissionen skulle ske till teckningskursen 0,65 kronor medan den riktad till ledande befattningshavare inom bolaget skulle ske till 0,75 kronor per aktie. 

Vid full teckning skulle bolaget tillföras en emissionslikvid om totalt 3,75 miljoner kronor och totalt skulle knappt 5,5 miljoner nya aktier emitteras enligt pressmeddelandet.

Samtidigt meddelar Tangiamo Touch att bolaget har beslutet att ta brygglån om totalt 3,5 miljoner kronor som tillsammans med de föreslagna emissionerna ska täcka behovet av rörelsekapital. Låneavtalen är tecknade med Gerhard Dal, Niclas Löwgren, Rune Löderup, Adexsi Holdings och Pong och löper till och med den 30 juni 2019 och löper med en årlig ränta om 12 procent. Därtill tillkommer en uppläggningsavgift om 5 procent av lånebeloppet. 

Aktien har handlats ned under måndagen och var strax innan pressmeddelandet kablades ut ned 9,5 procent på strax över 6 öre. Nu stiger kursen istället till knappt 6,7 öre och aktien är därmed oförändrad från fredagens stängning samtidigt som breda OMXSPI är ned 1,3 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer