1515
Annons

Taket har rasat in hos SSAB i Luleå – halva produktionen nere

Foto:Simon Eliasson

Ståltillverkaren SSAB har drabbats av ett takras vid sin produktionsanläggning i Luleå. En del av taket rasade in under gårdagskvällen och produktionen har delvis fått stoppas. Det finns ännu ingen prognos om när verksamheten kan vara igång för fullt igen.

Goldman Sachs sänker oljeprisprognoser

Goldman Sachs sänker sina oljeprisprognoser för fjärde kvartalet 2022 men är fortsatt positiva till råvaran.

Prisprognosen för Nordsjöolja (brent) kapas med 25 dollar till 100 dollar fatet, och med lika mycket för WTI-olja till 95 dollar per fat, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till en analys.

Goldman sänker också brentprognosen för första kvartalet 2023 till 105 dollar per fat (130), och för helåret 2023 till 108 dollar per fat (125).

Revideringen görs mot bakgrund av en stark dollar och minskade efterfrågeförväntningar, enligt banken.

Samtidigt fortsätter Goldman Sachs att vara optimistiska till oljan. Detta eftersom den strukturella uppbyggnaden till att vara positiv till råvaran är fortsatt intakt. Otillräckliga investeringar, låg reservkapacitet och låga lager har bara vuxit och kommer leda till en oundviklig prisuppgång, anser banken.

Spotpriset på brentoljan stiger vid 11-tiden på tisdagsförmiddagen runt 2 procent till 85,5 dollar per fat medan den amerikanska WTI-oljan stiger drygt 2 procent till 78 dollar per fat.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera