1515
Annons

Swedol drar tillbaka utdelningen

Swedols huvudägare Momentum, som har över 97 procent av det totala antalet aktier och över 98 procent av samtliga röster i Swedol, har lämnat ett förslag om att ingen utdelning ska lämnas för räkenskapsåret 2019.

Janet Yellen-ledda rådet: Risker med krypto kan hota det finansiella systemet

USA:s finansminister Janet Yellen.
USA:s finansminister Janet Yellen.

Riskerna förknippade med kryptotillgångar kan växa snabbt och eventuellt hota det bredare finansiella systemet.

Den varningen utfärdades av the Financial Stability Oversight Council, som leds av finansminister Janet Yellen, i en rapport på måndagen, där de också efterlyste en tuffare övervakning av digitala tillgångar.

Enligt rådet är kryptoindustrin visserligen ännu liten i förhållande till hela det finansiella systemet, men det kan ändras snabbt och då förstärka den potentiella systemrisken.

”De finansiella stabilitetsriskerna med kryptotillgångar skulle bli substantiella om de kvarstår som omfattningen av aktiviteten i kryptotillgångar och dess kopplingar till det traditionella finansiella systemet skulle växa snabbt”, skriver rådet i rapporten, som citeras av Wall Street Journal.

Rapporten utgör den senaste responsen på en exekutiv order utfärdad av president Joe Biden i mars där han uppmanade ett flertal myndigheter att utvärdera risker och möjligheter med kryptotillgångar.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera