ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Swedbanks aktie handelsstoppad till efter stämman

Strax innan klockan tio på torsdagsförmiddagen handelsstoppades Swedbanks aktie på Stockholmsbörsen. Handelsstoppet gäller tillsvidare. Aktien hade då backat 3,7 procent och är ner drygt 15 procent de senaste två dagarna. 

Nasdaq bekräftar för Di att aktien är handelsstoppad tillsvidare. 

”Vi kan bekräfta att aktien och instrument kopplade till Swedbank är handelsstoppade. Vi hänvisar vidare till vårt börsmeddelande och bolagets kommunikation. Handelsstoppet gäller tillsvidare”, säger Erik Granström, presskontakt på Nasdaq, till DI. 

Enligt ett nytt börsmeddelande som publicerade vid 10:17 på torsdagen meddelade Nasdaq att handelsstoppet ska bestå till efter torsdagens stämma. 

”Med beaktande av Swedbanks årsstämma som hålls idag, den 28 mars 2019, har Nasdaq Stockholm beslutat, i syfte att säkerställa en sund och välordnad handel, att stoppet i Swedbanks A-aktie, och till aktien andra relaterade finansiella instrument, ska bestå till dess att Swedbanks stämmokommuniké har offentliggjorts”, skriver Nasdaq i börsmeddelandet. 

Strax efter att aktien handelsstoppades meddelade Swedbank att vd Birgitte Bonnesen får gå. Beslutet fattades under ett styrelsemöte på torsdagsmorgonen. 

”De senaste dagarnas händelseutveckling har inneburit enorma påfrestningar på banken. Styrelsen har därför entledigat Birgitte Bonnesen. Med det sagt har Birgitte Bonnesen under sina tre år som vd gjort en betydelsefull insats genom att skapa en ledande digital bank med fysisk närvaro”, säger Lars Idermark, styrelseordförande för Swedbank, i ett pressmeddelande. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies