Hoppa till innehållet

Annons

Swedbank Robur Ny Teknik minskade 1,71 procent i oktober

Fonden Swedbank Robur Ny Teknik minskade 1,71 procent i oktober, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 5,1 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 1,34 procent och är därmed sämre än index som har ökat 26,4 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Innehåll från IOFFICEAnnons

IOFFICE om fördelarna med coworking

På en arbetsmarknad i ständig förändring fungerar inte längre en och samma kontorslösning för alla. IOFFICE Business Center, en av Stockholms största coworkingaktörer, vill skapa kontorsmiljöer anpassade för det individuella företaget.  

De skenande hyrorna i storstädernas centrum har medfört att en del företag behöver se sig om efter sätt att hålla nere sina kostnader. Coworking är en lösning på detta, menar Karoline Palmqvist, operativ chef på IOFFICE.
– Genom att flera verksamheter delar på lokaler och andra resurser effektiviseras både ytan och ekonomin för företagen, säger hon. 

Karoline Palmqvist menar också att det finns många sociala fördelar med coworking. Genom att många företag samlas under samma tak skapas en arbetsmiljö som främjar trivsel och ett ömsesidigt utvecklande av tankar och idéer.  
– Det blir ett naturligt nätverkande och ibland även samarbete och partnerskap, vilket kan skapa ökad konkurrens- och motståndskraft. Även företagskulturen blir öppnare. 

Vidare förklarar Karoline Palmqvist att behovet av flexibla kontorslösningar har ökat kraftigt för företag de senaste åren, och att behoven snabbt kan ändras.
– Företag behöver kunna skala upp och skala ned sina verksamheter utan att binda sig till långa kontrakt. Hos IOFFICE är bindningstiderna korta, och även med längre kontrakt finns möjligheter att anpassa avtalet efter förändrade behov. 

Alla IOFFICE:s anläggningar är belägna i centrala Stockholm, nära till kollektivtrafik, något Karoline Palmqvist förklarar är ett medvetet val.  
– Vi vill anpassa oss till så många företag som möjligt, och för de flesta är det lättast att ta sig till centrum.  

Några av IOFFICE:s ledord är transparens, jämlikhet och lagkänsla. För Karoline Palmqvist är det viktigt att alla känner sig välkomna på IOFFICE:s kontor.  
– Kvalitetsmedvetenhet är oerhört viktigt för oss, och vi vill erbjuda våra kunder miljöer som känns lyxiga och väl omhändertagna. Samtidigt är det minst lika viktigt att alla känner att de kan komma som de är, säger hon.   

Payman Tehrani, projektledare för IOFFICE:s hållbarhetsarbete, poängterar också hur viktigt det är för företaget att arbeta hållbart, och att hållbarhetsfrågan sträcker sig långt.
– Det handlar om helheten och om långsiktighet. Ett arbete för såväl ekologisk som ekonomisk och social hållbarhet genomsyrar hur vi tänker och arbetar.  

Han förklarar hur företaget arbetar med återvinning och återanvändning av inredningsmaterial, samt att de väljer klimatsmarta varor i alla led i så stor utsträckning som möjligt.  
– Vi vill göra det lätt för våra kunder att göra hållbara val, säger Payman Tehrani. 

Karoline Palmqvist är övertygad om att coworking är här för att stanna, och att konceptet kommer att utvecklas till att vara en självklar del på fastighetsmarknaden. Även IOFFICE:s framtid är hon säker på ser ljus ut, inte minst med tanke på bolagets stora tillväxt under de senaste åren.
– Vi vill fortsätta växa, och sprida vår tanke och företagskultur, med grundprincipen att bedriva ett hållbart företag ur alla aspekter. 

Om IOFFICE: 

IOFFICE har idag åtta coworking-anläggningar i centrala Stockholm, och finns snart även i Göteborg. I år mottog IOFFICE bland annat första pris för ”Årets Coworking space 2022” och ”Årets Uppstickare 2022”.

Vill du veta mer? Kontakta Samuel Fischer på samuel@ioffice.se eller 073 531 84 27.

Läs mer på ioffice.se 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med IOFFICE och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera