ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Swedbank byter till större lokaler inför torsdagens stämma

  • Foto: Hossein Salmanzadeh/TT

Bara tre dagar inför årsstämman väljer Swedbank att byta lokal – nu får aktieägare och media komma till Folkets Hus i stället för Oscarsteatern.

Intresset är på topp inför Swedbanks stämma på torsdag efter den senaste månadens intensiva rapportering kring penningtvättsanklagelserna mot banken. Nu väljer Swedbank att flytta årsstämman från Oscarsteatern till Folkets hus på Barnhusgatan i Stockholm.

”Det är för att säkerställa att alla aktieägare och övriga besökare får plats”, säger Swedbanks koncernkommunikationschef Gabriel Francke Rodau till Di.

Enligt City Conference Centre är Kongresshallen i Folkets Hus en av de största möteslokalerna i Stockholm med kapacitet upp till nästan 1.400 personer. Det kan jämföras med Oscarsteaterns salong som rymmer 947 platser, enligt hemsidan.

Nytt jämfört med tidigare Swedbank-stämmor är att aktieägare är välkomna från klockan 9.30 där de får träffa ledningen samtidigt som banken bjuder på ”lättare tilltugg”, medan media får komma in först klockan 10.45. 

Varför får inte media komma in samtidigt som aktieägarna i år?
”Tidigare år har vi inte haft särskilt stort medieintresse men givet att vi anar ett större intresse i år så ville vi gå ut och tydliggöra den frågan. Media är alltid välkommen att delta vid stämmoförhandlingen men den aktivitet som är innan stämman är avsedd för aktieägare. För att de ska ha möjlighet att träffa ledningen”, säger Gabriel Francke Rodau.

Swedbanks stämma inleds klockan 11.00 på torsdag den 28 mars.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies