ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Swecos resultat i linje med förväntningarna

  • Åsa Bergman, vd för Sweco. Foto: Carolina Byrmo.

Teknikkonsulten Sweco redovisade ett rörelseresultat på 398 miljoner kronor under det andra kvartalet vilket kan jämföras med 459 Mkr under samma period i fjol. Analytikerna hade i snitt väntat sig ett rörelseresultat på 409 Mkr enligt Bloombergs sammanställning av fyra analytikers estimat. 

På tisdagen var det dags för Sweco att presentera sina siffror för det andra kvartalet 2019. Nettoomsättningen landade på 5.214 Mkr, upp från 4.916 Mkr under samma period i fjol, vilket var marginellt över analytikernas prognos på 5.178 Mkr enligt Bloombergs sammanställning. 

Nettoresultatet minskade i sin tur till 281 Mkr från 339 Mkr under det andra kvartalet 2018. Ebita-resultatet minskade till 422 Mkr från 464 Mkr under det andra kvartalet 2018, men justerat för kalendereffekter ökade siffran enligt Sweco med 54 Mkr. 

”Den förbättrade utvecklingen drivs av en positiv arvodesutveckling och ett ökat antal anställda, med stöd av en stabil orderingång. Nominellt påverkades rapporterad ebita och nettoomsättning negativt med cirka 97 Mkr till följd av färre tillgängliga arbetstimmar jämfört med förra året”, skriver Åsa bergman, vd för Sweco, i rapporten. 

Swecos organiska tillväxt uppgick till omkring 5 procent justerat för kalendereffekter. 

”Sammantaget är marknaden för Swecos tjänster god och mestadels oförändrad jämfört med de senaste kvartalen. I stort sett alla affärsområden upplever en god marknad för Swecos tjänster inom infrastruktur-, vatten och industrisegmenten”, skriver Åsa Bergman. 

”Efterfrågan på tjänster inom fastighetssegmentet är fortsatt god i de flesta länderna, med undantag för Storbritannien och bostadsbyggande i Norden, där efterfrågan är fortsatt svag”, fortsätter hon. 

Omkring 15 minuter efter att rapporten publicerats var aktien ner 3 procent jämfört med minus 1 procent tidigare under dagen. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer