ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Sveriges största bilpoolbolag höjer timpriset kraftigt

Sveriges största bilpoolsföretag, Sunfleet, gör om sin tjänst från grunden. Det nya konceptet, som testats under sommaren, kallas "M" och bygger på en modell där kilometeravgifter och försäkringskostnader ingår i timpriset.

Det framgår av kundutskick från det Volvo Cars-ägda företaget.

Liksom tidigare erbjuds olika medlemsnivåer, som kan väljas utifrån hur mycket användaren räknar med att köra. Numera ingår dock 300 kilometer fri körsträcka per dag, medan varje kilometer tidigare kostade mellan 1,25 och 2,25 kronor extra. Även självriskeliminering, som tidigare kostade 15 kronor per timme, ingår i de nya tim- och dygnspriserna.

För paketet "Lagom", som avgiftsmässigt närmast motsvarar den gamla prissättningens nivå "Small", blir timpriset 110 kronor att jämföra med tidigare som lägst 40 kronor per timme. 

För dygnshyra blir priset 1.195, mot tidigare som lägst 389 kronor, medan helghyran kostar 2.295 kronor jämfört med tidigare som lägst 669 kronor. 

"Sunfleets plattform är i dag för gammal för att kunna utvecklas vidare. /…/ Att utveckla en tjänst i storstäder som införlivar bildelningens hållbarhetslöften har visat sig vara en större utmaning än många trott. Tack för att du varit kund i Sunfleet!", skriver Sunfleets vd Therese Ahlström Brodowsky i ett brev till kunderna.

Bilpoolerna i Stockholm och Uppsala blir först ut med att omvandlas till M-stationer, enligt företaget.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer