ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Sverige vackrast och vänligast i världen för andra året i rad

  • En sommargågata i Stockholm. Foto: Janerik Henriksson/TT

Sverige har för andra året i rad högst anseende i världen.

I rapporten från Reputation institute anses Sverige vara vackert, transparent och ha en vänlig befolkning.

Ett lands rykte påverkar människor i var de väljer att etablera företag, bosätta sig eller åka på semester. Därför är höga placeringar på internationella rankingar väldigt positivt enligt Svenska institutets generaldirektör Madeleine Sjöstedt.

”Det gynnar vår möjlighet att attrahera talanger till Sverige, svensk export och det gynnar vanliga svenskar att det anses vara ett tryggt land med hög trovärdighet”, säger hon.

Det globala företaget har intervjuat 58.000 individer i G7-länderna och Ryssland, världens största industrialiserade ekonomier. Tvåa på listan är Schweiz som efterföljs av Norge och Finland.

Sverige anses ha en säker rättsstat och effektivt statsskick. Andra mätbara faktorer är att det betraktas som välkomnande, vackert och invånarna har goda levnadsförhållanden.

”Vi ser att det finns flera Sverigebilder där den väldigt goda bilden av Sverige finns kvar och ligger stabil. Det finns också en annan berättelse som handlar främst om migrationsfrågor, mellan fem och tio procent handlar det om”, säger Madeleine Sjöstedt.

I botten av listan hamnar Irak, Iran, Pakistan och Saudiarabien.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer