ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Svenska riskkapitalbolaget klipper till – köper norska Cutters

Riskkapitalbolaget Procuritas ger sig in på frisörmarknaden och förvärvar 65 procent av den norskgrundade kedjan Cutters för en hemlig köpeskilling. 

Cutters startades 2015 och affärsidén har varit samma sedan dess: endast drop in-tider och till ett fast pris på 299 kronor oavsett köp och typ av klippning. Klippningen ska ta max 15 minuter, skriver norska Dagens Næringsliv

När bolaget tog in kapital under fjolåret värderades Cutters till omkring 220 miljoner norska kronor. Då hade bolaget 50 salonger och sedan dess har Cutters expanderat med ytterligare 25 salonger i hela Norden. 

Bolaget omsatte 156 miljoner under fjolåret och liknande tillväxtbolag brukar värderas till två tre gånger omsättningen. Det pekar åt en värdering av Cutters på uppemot 400 miljoner i nuläget, skriver norska DN.

Grundarna Kristian Solheim og Andreas Kamøy kommer att behålla 10 procent var i bolaget och den tidigare storägaren och delägarna i startupfinansiären Askeladden omkring 15 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer